Gai Phat Pria Wan (Zoetzure Kipfilet)

Gai Phat Pria Wan (Zoetzure Kipfilet)

Omdat ik op Facebook zulke positieve reacties kreeg op dit gerecht, leek het me wel aardig om het op mijn blog te zetten zodat je het zelf eens uit kunt proberen. Het gerecht is eenvoudig te maken in een half uurtje. Je hebt er een wok en een oven voor nodig. Het recept is lekker met Jasmijn-rijst.

Ingrediënten

350 gram Kipfilet (in reepjes)
2 eetlepels sojasaus
1/2 theelepel Peper
2 tomaten (in partjes)
2 uien (in halve dunne ringen)
1 Rode  Paprika (in dunne reepjes)
1 Klein Blikje ananas (in stukjes)
1 deciliter ananassap
3 tenen knoflook (fijn hakken)
3 eetlepel olie
100 gram Tempurameel
2 theelepels Maizena
5 eetlepels tomatenKetchup
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels wijnazijn
4 eetlepels suiker

Bereiding

  • Wrijf de kipreepjes in met de sojasaus en de peper. Laat nu 30 minuten marineren.
  • Verwarm de oven voor op 100 graden Celcius.
  • Voeg water toe aan het Tempura-meel volgens de aanwijzing op de verpakking en maak er een beslag van.
  • Verwarm de olie in een wok.
  • Zodra de olie heet is, haal je de kipreepjes door het beslag en bak je ze in de olie.
  • Plaats de kip in de oven om deze warm te houden.
  • Bak de paprika, tomaten, uien, knoflook en de ananas 2 minuten in de wok.
  • Voeg dan de tomatenketchup en vissaus toe. Meng het nu goed.
  • Daarna het ananassap, de wijnazijn en de suiker toevoegen.
  • Meng de Maizena met een klein beetje water en maak er een wit papje van.
  • Meng het papje door de groenten. (goed roeren)
  • 3 minuten laten sudderen en voeg dan, vlak voor het opdienen, de kip toe.

Eet smakelijk! Ik ben erg benieuwd wat je er van vindt…

Commentaren
Reageren is niet mogelijk.