Krentenbollen bakken

Krentenbollen bakken

Krentenbollen zijn heerlijk voor tijdens het ontbijt, als lunch of als tussendoortje. Beleg met boter of een plakje kaas.

Ingrediënten voor 9 krentenbollen

  • 250 gram bloem
  • 5 gram zout
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 150 ml volle melk, lauwwarm
  • 7 gram droge gist
  • 2 eieren
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram krenten
  • 50 gram rozijnen

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Meng de bloem met het zout en de basterdsuiker.
  2. Meng de melk met de gist tot de gist is opgelost. Voeg het bloemmengsel aan de melk toe en kneed het ei en de boter er door. Bestuif het werkblad met bloem en leg hier het deeg op.
  3. Kneed het deeg 5 minuten tot het soepel en elastisch is. Vorm een bal van het deeg en leg het terug in een kom. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 45 minuten reizen op een warme plek.
  4. Haal het deeg uit de kom en druk het een beetje plat. Verdeel de krenten en rozijnen over het deeg en kneed ze er door. Verdeel het deeg in 9 gelijke stukken en maak hier bolletjes van.
  5. Leg bakpapier op de bakplaat en leg de krentenbollen erop met de naad naar beneden. Dek af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C.
  6. Bestrijk de krentenbollen met het losgeklopte ei. Plaats de ovenschaal op de bodem van de oven. Giet een kopje kokend water in de schaal en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de krentenbollen in 20 minuten goudbruin.
Commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *