Lekker luchtige Franse melkbroodjes

Lekker luchtige Franse melkbroodjes

Franse melkbroodjes, oftewel petit pains au lait zijn heerlijk luchtige bolletjes met een zachte korst en zachte kruim. Ze zijn heerlijk met een plakje kaas, vleeswaren of zoet beleg.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 450 gram bloem
  • 9 gram zout
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram zachte boter
  • 5 gram gedroogde gist
  • 285 ml lauwe melk
  • 1 ei

Bereiding

Voor het kneden gebruik ik een Kenwood keukenmachine met deeghaak op stand 1.

  1. Los de honing op in de lauwe melk.
  2. Doe de bloem in een grote kom en voeg de gist en het honing/melk mengsel erbij.
  3. Kneed het geheel goed door (bij voorkeur machinaal kneden gedurende 8-10 minuten.
  4. Voeg na een minuutje het zout toe.
  5. Voeg de boter toe en kneed nog 1-2 minuten.
  6. Dek nu de kom af met plastic en laat gedurende 60 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  7. Verdeel hierna het deeg in 12 gelijke stukken. (ongeveer 65 gram per stuk)
  8. Klop het ei los en voeg een eetlepel water toe.
  9. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  10. Bol de stukjes deeg op en leg ze op de bakplaat.
  11. Bestrijk de bolletjes met het eimengsel.
  12. Bedek de bolletjes met plastic en laat nog 40-60 minuten rijzen tot ze 2x zo groot zijn geworden.
  13. Plaats de bolletjes in een voorwarmde oven op 180 graden en bak de bolletjes in 15-20 minuten.
Commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *