Logeerkamer inrichten

Logeerkamer inrichten

Onlangs is er een kamer vrijgekomen in ons huis doordat een vriend, die een tijdje bij ons gewoond heeft, weer op zichzelf is gaan wonen. Hierdoor krijgt de kamer zijn oorspronkelijk bestemming weer terug: Een kantoor voor Rutger.

Omdat dit een zeer ruime kamer is, hebben we besloten om er tevens een logeerkamer van te maken. Daarom hebben we een slaapbank aangeschaft zodat we altijd een ruim bed beschikbaar hebben voor logees.

Tom en Bas hebben inmiddels de nieuwe slaapbank met veel plezier uitgeprobeerd.

Tom en Bas testen de nieuwe slaapbank.
De nieuwe slaapbank wordt getest door Tom en Bas

Er moet nog wel wat gebeuren aan deze kamer. Zo moet de isolatie vernieuwd worden en willen we ook de elektrische installatie gaan aanpakken. Daarbij komen we nieuwe stopcontacten, tv- en netwerkaansluitingen, slimme schakelaars, sensoren en automatische gordijnen.

Zwave thermostaatknop
Zwave thermostaatknop

De eerste aanpassing is inmiddels gemaakt. Op de radiator hebben we een slimme thermostartknop gemonteerd, die bestuurd wordt door ons domotica systeem. Hierdoor kan de verwarming in deze ruimte uitgeschakeld worden wanneer we geen gebruik maken van deze ruimte. Hierdoor voorkomen we dat er onnodig gestookt wordt en dit zou een besparing op onze energierekening moeten opleveren.

Commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *