Recept voor Italiaanse bollen

Recept voor Italiaanse bollen

Italiaanse bollen zijn heel gemakkelijk zelf te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en het resultaat is een lekkere verse bol waar je niet voor naar de winkel hoeft. In het weekend eten wij graag een Italiaanse bol met gerookt speenvarken, jonge bladsla en truffelmayonaise. Ideaal voor de lunch!

Ingredienten

  • 500 gram bloem
  • 10 gram gedroogde gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 9 gram zout
  • Italiaanse kruiden
  • Knoflookpoeder
  • 275 ml lauw water

Bereiding

Ik gebruik voor het mengen een Kenwood keukenmachine met deeghaak.

  1. Doe de bloem, gist en water in een kom. Voer naar eigen smaak de Italiaanse kruiden en knoflookpoeder toe. (ik gebruik een eetlepel Italiaanse kruiden en een theelepel knoflookpoeder.)
  2. Meng dit 1-2 minuten op een lage snelheid.
  3. Voeg nu de olijfolie en het zout toe.
  4. Meng nog een minuut of 4.
  5. Neem het deeg uit de kom en kneed het nog een minuutje met de hand.
  6. Laat het deeg nu onder een stukje plastic 20 minuten rusten.
  7. Verdeel het deeg nu in 5-7 gelijke stukken, afhankelijk van hoe groot je de bollen wilt hebben.
  8. Bol de deegstukjes nu op en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  9. Dek de bolletjes af met plastic en laat weer 20 minuten rusten.
  10. Bol ze hierna opnieuw op en laat ze op de bakplaat 60 minuten rijzen.
  11. Maak met een scherp mes twee inkepingen in de bovenkant van de bollen.
  12. Bak ze nu af in een voorverwarmde oven op 230 graden gedurende 18 minuten.

Tip: Als je de bollen slechts 14 minuten bakt, kun je ze prima invriezen en op een later tijdstip afbakken.

Serveertip

Utrechters kennen het al jaren: het Broodje Mario.

broodje_mario_zelf_gemaaktDit is een Italiaanse bol met twee plakken salami, 4 plakjes chorizo, een plak kaas, rauwkost en groen pepertje. Snij de Italiaanse bol doormidden en beleg hem. Leg daarna de belegde en onbelegde helft nog een paar minuten in de oven.

Commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *