Zuurkoolschotel met ananas en banaan

Zuurkoolschotel met ananas en banaan

Een lekkere variatie op de traditionele zuurkool-stampot, die bij veel mensen in de smaak valt.

Benodigdheden

  • 500 gram zuurkool
  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram gemengd gehakt
  • Blik ananas-stukjes
  • 4 bananen
  • 100 gram boter
  • Gehakt-kruiden
  • 200 gram Crème Fraîche
  • Paneermeel
  • snufje zout
  • Pan (2 liter)
  • Pureestamper
  • Koekenpan
  • Ruime ovenschaal
  • Oven

Bereiding

  1. Schil en kook de aardappelen in water met een snufje zout gedurende 25 minuten.
  2. Rul het gehakt in een koekenpan en voeg de gehaktkruiden toe. Bak totdat het gehakt net gaar is.
  3. Laat de ananas-stukjes en de zuurkool uitlekken.
  4. Meng de zuurkool met de ananas en de crème fraîche.
  5. Verspreid het zuurkool-mengsel over de bodem van de overschaal.
  6. Verspreid vervolgens het gehakt over het zuurkool-mengsel.
  7. Verwarm de oven van voor op 200˚C.
  8. Stamp de aardappelen met de boter tot een puree.
  9. Verspreid de aardappelpuree over het gehakt.
  10. Snijdt de bananen in plakjes en bedek hiermee de aardappelpuree.
  11. Bestrooi het geheel met een dun laagje paneermeel.
  12. Plaats de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven.
Commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *